Motoshow
Puchar Europy w Rajdach Terenowych 25-27 wrzesnia 2009

Zaczęło się !

Archiwum 2009

Balazs Szaly z Węgier zwyciężył w dzisiejszym prologu i jutro wystartuje jako pierwszy. Tuż za nim pojedzie Sławomir Wasiak ze Szczecina. Trzeci na starcie pojawi się Włodzimierz Grajek. Klaudia Podkalicka, jedyna kobieta startująca w tych zawodach uplasowała się na 13 miejscu.

Krzysztof Hołowczyc, uznawany przez wielu za faworyta, miał awarię auta na trasie prologu. 

Zawiodła turbina. Wystartuje jako 25 zawodnik.

-Nie chciałbym zawieść kibiców. Mimo, że po dzisiejszym dniu nastrój nie jest najlepszy, mechanicy robią wszystko, aby zreanimować silnik i chciałbym wygrać tutaj kilka odcinków specjalnych - powiedział wieczorem po konferencji prasowej Krzysztof Hołowczyc.

- Jestem zadowolona z mojego dzisiejszego występu. Nie miałam czasu przetestować auta, którym jadę wcześniej - oświadczyła natomiast Klaudia Podkalicka, jedyna kobieta jadąca w tej imprezie.

Balazs Szaly, zwycięzca dzisiejszego prologu wierzy, że dobra passa utrzyma się do końca rajdu.

Jutro po godzinie ósmej załogi ruszą do startu głównego. Mają do przejechania 9 odcinków specjalnych. Łączna długość trasy wynosi 544 km, w tym 404 to odcinki specjalne.

Zapraszamy na trasy

Z rajdowym pozdrowieniem

Pierwsza fotorelacja w naszej galerii.